Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Daily Mail: «Εάν η Κύπρος πέσει στα χέρια της Ρωσίας, τότε η Δύση θα έχει χάσει την πρώτη μάχη στον νέο Ψυχρό Πόλεμο».


cyprus_satΈμμεσο κάλεσμα για αμερικανική παρέμβαση
Δεν σας είχαμε γράψει ότι αυτήν την στιγμή εξελίσσεται ένας νέος, σφοδρότερος ψυχρός πόλεμος; Και ότι η Κύπρος είναι αυτή την στιγμή το επίκεντρο;
Δημοσίευμα της βρετανικής «Daily Mail»αναφέρει: «Εάν η Κύπρος πέσει στα χέρια της Ρωσίας, τότε η Δύση θα έχει χάσει την πρώτη μάχη στον νέο Ψυχρό Πόλεμο».
Η Daily Mail επισημαίνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αδυναμία αλλά και την αδράνεια της Ε.Ε να συμβάλει στην οικονομική διάσωση της χώρας, καλώντας εμμέσους τους Αμερικανούς ν’ αναλάβουν δράση!
«Η οικονομική αδυναμία της Δύσης μετετράπη σε  «αχίλλειος πτέρναν της ». Η αδράνεια άφησε ένα μέλος της Ε.Ε, που βρίσκεται σε καίρια στρατηγική θέση, να κινδυνεύει να πέσει σα ρωσικά χέρια. 
Η οργή των Κυπρίων να βλέπουν μία ευρωπαϊκή επιδρομή στις περιουσίες τους στρέφει σε αναζήτηση ενός εναλλακτικού οικονομικού σωτήρα, την Ρωσία», γράφει , μεταξύ άλλων, βρετανική εφημερίδα.
Αν και η Daily Mail υποστηρίζει πως «δεν γνωρίζουμε τα ανταλλάγματα της Μόσχας για την παροχή βοήθειας στην Μεγαλόνησο», επισημαίνει ότι, «μπορεί να αποκτήσει μία ναυτική βάση σ’ ένα νευραλγικό σημείο του πλανήτη έτσι ώστε να έχει πρόσβαση στα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα».
«Αυτό θα σηματοδοτούσε μία εκπληκτική αναβίωση της χώρας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, το 1991. Για την Ευρώπη, αυτό θα ήταν ταπείνωση.  Και μάλιστα οι συνέπειες θα ήταν τόσο ενοχλητικές σαν αυτές που καταγράφηκαν κατά την διάρκεια του (παλιού) Ψυχρού Πολέμου», καταλήγει.
Η δυτική αβεβαιότητα δείχνει ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη στο θέμα της Κύπρου με όλα τα σενάρια να παραμένουν ανοιχτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου