Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Τα δύο μεγάλα πειράματα….


πειράματαΕνώ όλοι ετοιμάζονται για το μεγάλο ξεκαθάρισμα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η «μάχη» σε οικονομικό επίπεδο έχει «φουντώσει». Δύο μεγάλα πειράματα λαμβάνουν χώρα με τις ευλογίες συμφερόντων πέρα και πάνω από τα έθνη-κράτη.
Το πρώτο, ως γνωστόν, αφορά πάλι τους «απείθαρχους Έλληνες»,
αλλά αυτή την φορά της Κύπρου. Τσεκάρονται οι αντοχές των Κυπρίων, που, παρ’ όλη την κατάλυση κάθε έννοιας δικαίου και ιδιοκτησίας, δεν ξεσηκώθηκαν, όταν δεσμεύτηκαν οι καταθέσεις τους. Ιταλοί, Ισπανοί και Πορτογάλοι «μυρίστηκαν» το πείραμα και θεωρούν ότι θα είναι οι επόμενοι. Η παγκόσμια διαπλοκή έχει ένα δόγμα: «Ό,τι περνάει στους Έλληνες, θα περάσει παντού».
Το δεύτερο πείραμα σχετίζεται με τις αντοχές των Ρώσων, ενώ η συνταγή παραπέμπει στα γεγονότα της Γεωργίας. Όπως το 2008 έτσι και σήμερα, το δυτικότροπο σύστημα διαπλοκής και συμφερόντων τεστάρει τους Ρώσους, μέχρι που μπορεί να φτάσουν για να υπερασπίσουν την θέση τους στην Κύπρο. Με την κυπριακή κυβέρνηση πλήρως ελεγχόμενη, η Μόσχα εναποθέτει τις ελπίδες της στα υπόλοιπα κόμματα και στον κυπριακό λαό.
Η Γερμανία τώρα, επιβεβαιώνει την ρήση που την θέλει «γίγαντα με μυαλό νάνου». Είναι κρίμα τόση οργάνωση, τόσος επαγγελματισμός να πάει στράφι στο «βωμό» φρούδων ελπίδων απόλυτου ηγεμονισμού στην Ευρώπη. Αντί οι Γερμανοί ν’ οδηγήσουν, με την οικονομική επιρροή που κατέχουν, την Ευρώπη σε μίασυνεργασία με την Ρωσία, επιλέγουν στην παρούσα φάση την μετωπική με τον Πούτιν. Κατά αυτόν τον τρόπο γίνονται το «εργαλείο» του πειράματος.
Οι Αμερικανοί από την πλευρά τους, παρακολουθούν ικανοποιημένοι την εξέλιξη των γεγονότων. Το αντί-γερμανικό κλίμα στην Ευρώπη μεγαλώνει και η ρώσο-γερμανική προσέγγιση κλονίζεται. Μόλις τα πράγματα ζορίσουν, η «χώρα-μπόγιας» της διεθνούς «τοκογλυφίας» θα παρουσιαστεί με τον κλασσικό «μανδύα» του «απελευθερωτή», «διατάσσοντας» την Γερμανία να ξαναμπεί στα αγγλοσαξονικά σκέλια. Διαβάστε εδώάρθρο του ΠΥΓΜΗ.gr από τον Νοέμβριο.
Είχα γράψει παλαιότερα: «Η Ελλάδα στο μικροσκόπιο, το κλειδί των εξελίξεων στην Ρωσία». Ο τίτλος αντικατοπτρίζει την παρούσα πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, απ’ όλες τις απόψεις, οι Έλληνες ως έθνος και οι Ρώσοι ως κράτος, αποτελούν τα εμπόδια του παγκόσμιου συγκεντρωτισμού. Το πρώτο εμπόδιο είναι διαχρονικό και αντιστέκεται σε κάθε τι τυραννικό, είτε συνειδητά είτε ανεπίγνωστα. Το δεύτερο προέκυψε ξαφνικά και έχει φέρει τα πάνω-κάτω στα σχέδια σοβιετικοποίησης του πλανήτη.
Οι δηλώσεις τους Ρώσου πρωθυπουργού Μεντβέντεφ με αφορμή το θέμα της Κύπρου είναι ενδεικτικές: «Η απόφαση του Εurogroup είναι ξεκάθαρη περίπτωση κατάσχεσης ξένων χρημάτων. Τέτοια συνέβαιναν μόνο επί ΕΣΣΔ».
Πράγματι τέτοιου είδους πρακτικές συνέβαιναν μόνο στην Σοβιετική Ένωση. Τελικά μάλλον και εκεί για πείραμα επρόκειτο. Η εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής πρακτικής προσπαθεί να επιβληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Στα θύματα ανήκει εδώ και χρόνια η Ελλάδα και, εάν δεν αντιδράσει ο κυπριακός Ελληνισμός, προσεχώς και η Κύπρος.
Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου