Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΡΠΑΓΗΣ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ Εκβιάζουν η κυβέρνηση Αναστασιάδη και η τρόικα με χρεοκοπία της Λαϊκής Τράπεζας.


Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην Κύπρο, η οποία διήρκεσε δύο περίπου ώρες, με την κυβέρνηση Αναστασιάδη, σε συνεργασία με την τρόικα και την Κεντρική Τράπεζα να εκβιάζουν με πτώχευση της Λαϊκής.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, οι πολιτικοί αρχηγοί κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, ενώ επικρέμεται η εκδικητική απειλή της κυβέρνησης
μετά την ήττα της Τρίτης στην Βουλή να πτωχεύσει την Λαϊκής Τράπεζα και να χαθούν οι καταθέσεις πάνω από τα 100.000 ευρώ.
"Πρέπει να ψηφιστεί μία νομοθετική ρύθμιση ώστε να θωρακίσει τη συνέχιση της λειτουργίας της Λαϊκής Τράπεζας και να αποφύγουμε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας", δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.
«Με σύνεση και ψυχραιμία θα αποφύγουμε την χρεοκοπία της Λαϊκής Τράπεζας, μία χρεοκοπία που σημαίνει δυστυχώς, αν δεν αποφευχθεί, 8.000 θέσεις εργασίας απώλεια. Όλοι οι καταθέτες θα χάσουν όλες τις καταθέσεις τους.
Εάν το νομοσχέδιο για την εξυγίανση ψηφιστεί, και έχουμε πρόγραμμα συμφωνημένο τις επόμενες μέρες, το οποίο θα εγκριθεί από το Eurogroup την Τρίτη όλοι οι υπάλληλοι της Λαϊκής θα πάνε στη δουλειά τους όλα τα καταστήματα θα είναι ανοικτά. Αν δεν περάσει αυτό το νομοσχέδιο, δεν θα ήθελα να δω στον τόπο μου να μπαίνουν λουκέτα…».
Το σχέδιο έχει ως βασικό στόχο να πιεστούν οι πάντες να δεχθούν κούρεμα 15% στις καταθέσεις επάνω από τις 100.000 ευρώ. Και η όλη κίνηση γίνεται σε συνέργεια με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου που από το πρωί αφήνει να διαρρεόυν πληροφορίες για πτώχευση της Λαϊκής Τράπεζας.
Ο Νεοφύτου πρόσθεσε ότι «με την εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας και το διαχωρισμό σε καλή κακή από τους 379 χιλ. καταθέτες, Κύπριους καταθέτες, οι 361 χιλ. διασφαλίζουν το 100% των καταθέσεών τους».
Aπίστευτα γελοία προσέγγιση: Οι 16.000 έχουν περισσότερα λεφτά από τις 361.000 οι οποίοι συν τω χρόνω θα χάσουν φυσικά και αυτοί τα λεφτά τους.
«Εκκαθαριστής θα μπει αν δεν περάσουμε αυτό το νομοσχέδιο», τόνισε ο Α. Νεοφύτου χωρίς να διευκρινίζει ότι αν κατασχεθούν οι καταθέσεις επάνω από τα 100.000 ευρώ ολόκληρη η Κύπρος πεθαίνει ή μαπίνει στο ψυγείο για πολλά-πολλά χρόνια αφού κανείς δεν θα ξαναπλησιάσει το νησί για καταθέσεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου