Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Οι Έλληνες κερδίζουν ακόμη και όταν χάνουν…


φουρτουνατου Κίμωνα Γεωργακάκη*
Όλες οι χώρες της Ευρωζώνης μαζί με τις ΗΠΑ και άλλα κράτη χρωστούν χρήματα στην δυτικότροπη διεθνή τοκογλυφία,δηλαδή σε χρηματοπιστωτικές εταιρείες που διαχειρίζονται τα χρήματα και τα δάνεια υποδούλωσης των λαών.
Αυτές οι «άλλες δυνάμεις», όπως τις ονομάζουν κύπριοι πολιτικοί, χρησιμοποιούν
την Δυτική Ευρώπη με την καταχρεωμένη Γερμανία, για να καταστρέψουν τον Ευρωπαϊκό Νότο. Η Κύπρος, παρ’ όλες τις απειλές αντιστέκεται, προκαλώντας πολιτικό και οικονομικό κόστος στους αλαζόνες Δυτικούς. Στον αντίποδα βρίσκεται η Ρωσία. Η «Αρκούδα» έχοντας προφανώς άλλα ισχυρά συμφέροντα από πίσω της καθώς και τεράστια αποθέματα φυσικού πλούτου, είναι σε θέση ν’ επηρεάζει καταστάσεις εναντίον των δυτικών σχεδιασμών.
Στην μέση της συγκεκριμένης αντιπαράθεσης βρίσκεται στην παρούσα φάση ο Ελληνισμός, τον οποίο καλοβλέπουν και οι δύο πλευρές για δικές τους επιδιώξεις.  Πέραν της γεωστρατηγικής αξίας Ελλάδας και Κύπρου, η Δύση μέσω της Τρόικα θέλει με το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο να δημιουργήσει προηγούμενο, προκειμένου αυτό να εφαρμοστεί εν συνεχεία στον Ευρωπαϊκό Νότο. Με λίγα λόγια η Κύπρος αντιστέκεται εκ μέρους της Μεσογειακής Ευρώπης.
Η φραγκολεβαντίνικη Ευρώπη τώρα, η οποία νομίζει ότι καταρρακώνοντας τον Νότο θα βγει κερδισμένη στα μάτια των διεθνών τοκογλύφων, φαίνεται ότι πέφτει στον λάκκο που έσκαψε. Ποιος θα αφήσει, μετά την εγκληματική κίνηση του Eurogroup να δημεύσει καταθέσεις, ξανά λεφτά στην Ευρώπη; Ποιος θ’ εμπιστευτεί πάλι τους Γερμανούς; Τι θα γίνει με το ευρώ που «βουτάει» σ’ όλες τις αγορές; Τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο για την Ευρωζώνη.
Πολλά θα κριθούν και στην σκληρή παρτίδα σκάκι που λαμβάνει χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ή στον Νότο του Ελληνισμού, αν προτιμάτε. Οι Έλληνες της Κύπρου προσπαθούν να κινηθούν ανάμεσα στις επικίνδυνες ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί. Πέραν τούτου χρησιμοποιείται από την Δύση ακόμη και ο τουρκικός «μπαμπούλας», με στόχο να καμφθεί η μεγαλόνησος.
Οι Κύπριοι βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην πρώτη γραμμή μάχης του Ελληνισμού. Στην πρώτη γραμμή μάχης του πλανήτη ολόκληρου. Μια σταλιά γης απέναντι σε γίγαντες και με την Αθήνα να σφυρίζει αδιάφορα. Έτσι ήταν πάντα με τους Έλληνες. Λιγότεροι σε αριθμό αλλά ανυποχώρητοι. Και στο τέλος κέρδιζαν. Ακόμη κι αν έχαναν…
Ο Κίμων Γεωργακάκης έχει σπουδάσει στην Πανεπιστήμιο της Βόννης στην Γερμανία Πολιτική Επιστήμη, Φιλοσοφία και Νεότερη Ιστορία, κατέχοντας τον τίτλο Magister Artium.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου