Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ο Σόρος συνεχίζει τα «παιχνίδια» του. 100 εκατ. στοίχημα πως θα σκάσει η «φούσκα» της Γερμανίας

Ο διάσημος  δισεκατομμυριούχος  Τζορτζ Σόρος έχει ποντάρει 100.000.000 ευρώ  ότι μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα θα καταρρεύσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αναφέρουν αμερικανικά δημοσιεύματα .

Ο ίδιος  πήρε αρνητική θέση «παίζοντας» μετοχές της Deutsche Bank, την Παρασκευή, μετά ...

....την ψηφοφορία  του Brexit την Πέμπτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  ολοένα και περισσότερες ενδείξεις αναφέρονται ότι η γερμανική οικονομία και προσωπικά η Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί να σώσει την κατάσταση  στον απόηχο της απόφασης των Βρετανών να αποχωρήσουν  από την ΕΕ.

Με επικεφαλής την  παραπαίουσα τράπεζα Deutsche Bank, που βρίσκεται στο κατώφλι της πτώχευσης, οι μεγάλο-επενδυτές στις διεθνείς αγορές, φοβούνται ότι έρχεται ένα νέο «τσουνάμι» που θα σαρώσει την Γερμανική Οικονομία.

Στην  συνέχεια, καθώς η κρίση θα μεταδίδεται σε όλες τις αγορές  της ευρωζώνης, της Ασίας και της Αμερικής, θα φέρει έναν οικονομικό «Αρμαγεδώνα» που μπροστά του η κρίση του 2008 θα φαίνεται σαν «παιχνίδι».

Η Γερμανική τράπεζα έχει χάσει από την αρχή του 2016 το 37% της αξίας της και έμπειροι οικονομολόγοι, πιθανολογούν ότι η πτώχευσή της μπορεί να είναι το πρώτο στην σειρά ντόμινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου