Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

722 εκ. ευρώ κέρδισε η Γερμανία από τα Ελληνικά ομόλογα τα δύο τελευταία χρόνια.

«Τριψήφιος αριθμός εκατομμυρίων στο ταμείο του Σόιμπλε», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, που αναφέρεται στα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία μεταβιβάζει η ευρωτράπεζα στις χώρες της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με απάντηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, έπειτα από σχετικό ερώτημα του βουλευτή των Γερμανών ........Πρασίνων Κίντλερ, τα κέρδη για τη Γερμανία ανήλθαν πέρσι στα 412 εκατομμύρια ενώ φέτος στα 310 εκατομμύρια ευρώ.

«Οι χώρες μέλη της ευρωζώνης είχαν δεσμευτεί να εμβάζουν τα κέρδη αυτά στην Ελλάδα», σύμφωνα με την Handelsblatt, «ωστόσο όταν το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας άφησε να εκπνεύσει το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας, τα εμβάσματα αυτά σταμάτησαν και ο Σόιμπλε δεν σκοπεύει να τα ξεκινήσει και πάλι άμεσα». «Η γερμανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει τέτοια εμβάσματα κατά το οικονομικό έτος 2016», αναφέρεται συγκεκριμένα στη σχετική επιστολή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Τον Μάιο οι χώρες της ευρωζώνης συμφώνησαν να μεταβιβάσουν αυτά τα κέρδη όταν θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς το τρέχον τρίτο πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2017 και εφόσον κριθεί αναγκαίο για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου