Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Το "όραμα" του νεοναζί μετά το BREXIT.

«Περισσότερη Ευρώπη», αλλά και περισσότερο «γερμανική Ευρώπη» προβλέπουν τα σχέδια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την μετά το Brexit εποχή, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Der Spiegel...
Οι σχεδιασμοί μάλιστα, του γερμανού υπουργού Οικονομικών περιλαμβάνουν και «συμμαχία προθύμων» για να προχωρήσει η.......στενότερη ένωση εάν δεν υπάρξει ομοφωνία των 27 – δηλαδή, βγαίνει στο προσκήνιο του γνωστό «όραμα Σόιμπλε» για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων.
Οπως γράφει το Der Spiegel, χωρίς πάντως να αναφέρει τις πηγές του, το σχέδιο του γερμανού υπουργού Οικονομικών για την Ευρώπη των 27 προβλέπει ευρωστρατό, κοινή πολιτική ασύλου και καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων.
Περιλαμβάνει επίσης πανευρωπαϊκό πρότυπο πτωχευτικού δικαίου για τις επιχειρήσεις και συμφωνία των κρατών-μελών για το πώς μπορούν να πετύχουν καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης.
Εάν δεν συμφωνήσουν σε αυτές τις πρωτοβουλίες και τα 27 κράτη-μέλη, τότε το σχέδιο Σόιμπλε προωθεί την περίφημη συμμαχία των προθύμων: Οσοι συμφωνούν, όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό, θα δεσμευθούν στις νέες κοινές αρχές και θα προχωρήσουν ενώνοντας τις δυνάμεις τους.
Σύμφωνα, πάντως, με το ίδιο δημοσίευμα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι αντίθετος στα όποια βήματα προς την περαιτέρω ενοποίηση της ευρωζώνης αυτή τη στιγμή.
Έρευνα της εταιρίας TNS Forschung για λογαριασμό του Der Spiegel έδειξε ότι η πλειοψηφία των Γερμανών είναι αντίθετη με μια ενισχυμένη ΕΕ.
Το 64% να επιθυμεί να περισσότερες αρμοδιότητες για τα κράτη-μέλη, ενώ το 27% που θέλει να αναλάβουν περισσότερα καθήκοντα οι Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου