Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΓΑ;;ΑΡΓΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ Γιούνκερ: "Δεν θα μας πουν ίδιους με την Κύπρο".


Λάβρος κατά των τελευταίων αντικρουόμενων δηλώσεων περί υιοθέτησης ή μη του κυπριακού μοντέλου και στην υπόλοιπη ευρωζώνη εμφανίστηκε μιλώντας στο δεύτερο πρόγραμμα της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου  και πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
“Με ενοχλεί όταν κανείς συμπεριφέρεται λες
και ο τρόπος με τον οποίο επιχειρήθηκε να επιλυθεί το κυπριακό πρόβλημα ισχύει ως μοντέλο για μελλοντικά σχέδια διάσωσης”, τόνισε ο κ. Γιούνκερ για να προσθέσει ότι “δεν πρόκειται για μοντέλο. Δεν επιτρέπεται να δίνουμε την εντύπωση ότι μελλοντικά οι καταθέσεις δεν θα είναι ασφαλείς στην Ευρώπη. Δεν επιτρέπεται να δίνουμε την εντύπωση ότι οι επενδυτές δεν θα πρέπει να επενδύουν τα χρήματά τους στην Ευρώπη”.
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου απέρριψε κατηγορηματικά κάθε παραλληλισμό της Κύπρου με το Λουξεμβούργο, παρά το γεγονός ότι η χώρα του έχει επίσης έναν υπερτροφικό τραπεζικό τομέα σε σχέση με τις οικονομικές του επιδόσεις.
“Δεν υπάρχουν παραλληλισμοί μεταξύ Κύπρου και Λουξεμβούργου και δεν θα επιτρέψουμε να μας επιβάλλουν τέτοιους παραλληλισμούς”, τόνισε, διευκρινίζοντας ότι στη χώρα του δραστηριοποιούνται κυρίως θυγατρικές ευρωπαϊκών τραπεζών. “Δεν προσελκύουμε ρωσικό χρήμα με υψηλά επιτόκια”,  ξεκαθάρισε ο κ. Γιούνκερ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου