Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ρωσία: Θα κάνουμε ό,τι θέλουμε με τις ΜΚΟ.

Απορρίπτει τις καταγγελίες για παραβίαση διεθνών υποχρεώσεων η Ρωσία, έπειτα από τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες για την επέμβαση των αρχών της χώρας σε γραφεία μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Το Ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών μέσω του εκπροσώπου του, Κονσταντίν Ντολγκόφ, αναφέρει ότι οι δηλώσεις ορισμένων εταίρων είναι αβάσιμες και δεν υπάρχει καμία παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Ρωσίας.

«Προς το παρόν, δεν βλέπουμε κανένα σοβαρό τεκμήριο σε αυτές τις δηλώσεις», πρόσθεσε ο αξιωματούχος αναγγέλλοντας ότι οι έρευνες θα συνεχισθούν.
Την τελευταία εβδομάδα έχει υπάρξει μπαράζ εκατοντάδων ερευνών σε ΜΚΟ περιλαμβανομένης και της σημαντικότερης οργάνωσης προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της Μεμόριαλ, αλλά και του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch), της Διεθνούς Αμνηστίας, αλλά και σε άλλα γαλλικά και γερμανικά ιδρύματα.

Οι επιδρομές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση πολλών χωρών όπως της Γερμανίας και της Γαλλίας την έντονη ανησυχία τους, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εκτίμησε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια εκφοβισμού «της κοινωνίας των πολιτών».



triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου