Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Π@τ@νας γιοί, πολιτικοί…..



Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.

«Π@τ@νας γιοί, πολιτικοί». Με την οξύτατη αυτή έκφραση, χαρακτήρισε ο ηγέτης του κινήματος των 5 Αστέρων της Ιταλίας, Μπέπε Γκρίλο, το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας του,αριστερούς και δεξιούς. Αρνούμενος παράλληλα να συναινέσει, σε οποιαδήποτε διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης.

Πέρα από τα κροκοδείλια δάκρυα των Ιταλών πολιτικών και τις ανοησίες που ακούσαμε, και από τον εγγονό της Πηνελόπης Δέλτα, «για διαφύλαξη της Ευρώπης, από φαινόμενα σαν τον Γκρίλο», ας επιχειρήσουμε να δούμε, τι συμβαίνει στην Ιταλία με την περίπτωση του «αιρετικού/αντισυστημικού» - όπως τον αποκαλούν - αυτού πολιτικού.

Ο Μπέπε Γκρίλο λοιπόν:

Μείωσε τους μισθούς των Βουλευτών του κατά 50%.
Είναι σαφής στις θέσεις του όπως: Διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και κατώτερο εγγυημένο εισόδημα στα 1000 ευρώ το μήνα.

Κρατάει μια συνεπή και κάθετη στάση απέναντι στο σύνολο του σάπιου και διεφθαρμένου αριστεροδέξιου πολιτικού συστήματος της χώρας του.

Δεν δίνει συνεντεύξεις στα ιταλικά κανάλια και φτύνει κατάμουτρα τους πληρωμένους κονδυλοφόρους.

Δεν κάνει αρχηγικές εμφανίσεις. Αντιθέτως. Έχει μοιράσει τα κέντρα αποφάσεων του Κινήματός του, οριζόντια και με οργανωτική αυτοτέλεια.

Ξεκαθαρίζει πως η στάση του Κινήματος των 5 Αστέρων, απέναντι στις προτάσεις των παραδοσιακών κομμάτων, θα είναι κατά περίπτωση.

Μιλάει σαφώς πια, για πέρασμα των εξουσιών στο Λαό.

Ο λόγος του είναι καθαρά Πατριωτικός, χωρίς φυσικά να συνδέεται σε καμία περίπτωση με ακροδεξιές λογικές και αγκυλώσεις και πάντα με γνώμονα, τη Λαϊκή Εξουσία.


Ο Μπέπε Γκρίλο, πέρα από τις οξείς εκφράσεις του και την απέχθειά του για το σύστημα, κινείται σε γενικές γραμμές, μέσα στο πλαίσιο των αρχών, της Άμεσης Δημοκρατίας. Ενός παγκόσμιου Κινήματος, που όλα δείχνουν πως, θα αποτελέσει στις εποχές που έρχονται, την πραγματική επανάσταση των Λαών. 

Μια επανάσταση, η οποία ήδη στέκεται όρθια απέναντι στη Νέα Τάξη, τις αριστεροδέξιες αγκυλώσεις του παρελθόντος, και την χωρίς εξουσιαστικά κόμπλεξ στήριξη της πολιτικής πρότασης που εκφράζει εδώ και χρόνια το Πατριωτικό Μέτωπο με κεντρικό σύνθημα: Δώστε μας της δύναμη να σας παραδώσουμε την εξουσία.

Για να έλθουμε τώρα, στο καραγκιόζ μπερντέ πολιτικό σκηνικό της χώρας μας. Πέρα από το Πατριωτικό Μέτωπο και το Δημοβούλιο Πολιτών, κανένας πολιτικός σχηματισμός, δεν θέτει ζήτημα πλήρους επαναδιατύπωσης/πρότασης, της λειτουργίας των θεσμών αλλά και του συνόλου της Δημοκρατίας μας, πάνω στη βάση της Άμεσης Δημοκρατίας.

Όλα τα κόμματα/κινήματα, από την άκρα αριστερά (ακόμη και από αυτούς που αυτοαποκαλούνται «αντιεξουσιαστές» ή και Μπακουνικοί αριστεροί Πατριώτες), έως την άκρα δεξιά και τους νεοναζί, στηρίζουν τον πολιτικό τους λόγο, στην εξουσιαστική παμπόνηρη διαχειριστική λογική: Ψηφάτε με για να σας σώσουμε.

Ακόμη και τα εξωκοινοβουλευτικά σούργελα/κλώνοι του ΠΑΜ ( ΠΑΠΑΜ, ΠΙΠΑΜ, ΛΕΠΑΜ, και διάφορα «Μέτωπα» της συμφοράς) μανιαδάκικου στυλ, που κατασκευάστηκαν και προκύπτουν καθημερινά, με άνωθεν εντολή και επιμελητεία. 

Με ναπολεόντιους ηγετίσκους, που παρθενογεννήθηκαν ξαφνικά και από το πουθενά και δεν μπορούν να ξεφύγουν από την βαθειά τους κρυπτοφασιστική επιθυμία, όχι να υπηρετήσουν τον τόπο, αλλά να τον… κυβερνήσουν και να τον… σώσουν, προφανώς για λογαριασμό των αφεντικών τους.

Φυσικά, ακούμε που και που, από την ΣΥΡΙΖΑία «αριστερά» κυρίως, ψιθυριστές φωνές, περί Άμεσης Δημοκρατίας. Μελετώντας όμως βαθύτερα τις προτάσεις τους, διαπιστώνει κανείς πολύ εύκολα πως πίσω από τα μουρμουρητά, κρύβεται η βαθύτατα εξουσιαστική λογική του ιστορικά καταχρεωμένου μαρξοσταλινικού μοντέλου.

Την ίδια ώρα, οι της ΧΑ που προσπαθούν απεγνωσμένα να… ενδυθούν την… αρχαιοελληνική πορφύρα, (κρατώντας με δυσκολία το χέρι, να μην υψωθεί πάλι και πάλι σε ναζιστικό χαιρετισμό), δεν έχουν να πουν ούτε μία λέξη, για αυτό το οποίο υποτίθεται πως υπερασπίζονται: Την αρχαία Αθηναϊκή και Σπαρτιατική Δημοκρατία.

Παράλληλα, ενώ ο Λαός της γειτονικής Ιταλίας, προσπαθεί να βρει τον βηματισμό του, μέσα από την έστω πρωτογενή/πρωτόγονη Αμεσοδημοκρατική Πρόταση του Γκρίλο, στη δική μας Πατρίδα, συνεχίζει να ανθίζει η φαιδρά πορτοκαλέα.

Με έναν Λαό, που ακόμη δεν έχει αποδεχθεί πως βρίσκεται υπό κατοχή, και πως θα «δει Θεού πρόσωπο», μόνον όταν πάψει να υπερασπίζεται τα δανεικά των Ευρωπαίων.

Με έναν λαό που σέρνεται σήμερα πίσω από εθνομηδενιστές «σωτήρες» τύπου ρεπουσοτσιπραίων, ή από εθνοκάπηλους, επίσης «σωτήρες», μέχρι χτές τύπου καρατζαφέρμπουμπουκ και σήμερα «ζιγκ χαιλ ραους».


Με έναν Λαό που δεν καταλαβαίνει πως δεν πρέπει να ξευτελίζεται μπαίνοντας στις ουρές της ζητιανιάς, πως δεν πρέπει να πιστεύει σε ανοησίες του τύπου «η αριστερά θα σας σώσει» ή ακόμη χειρότερα με σαχλαμάρες του τύπου: Δυναμώστε μας στη Βουλή για να τους δείρουμε. 

Και ακόμη με γελοιότητες του τύπου: Ειδοποιείστε μας αν ο λαθρομετανάστης νοικάρης σας δεν πληρώνει το νοίκι. Θα συλλέξουμε τα νοίκια και θα σας βάψουμε το διαμέρισμα. Τα... χρώματα δικά μας.

Με την ολοκλήρωση της διερευνητικής φάσης του σχηματισμού κυβέρνησης της Ιταλίας, το Πατριωτικό Μέτωπο, σε συνεργασία με το Δημοβούλιο Πολιτών, θα έχουμε μια πρώτη επαφή με τον Μπέπε Γκρίλο και το Κίνημα των 5 Αστέρων. 

Στην πρώτη συνάντηση εξ’ άλλου την οποία είχαμε, με τον εκπρόσωπό του, κ. Τονίνι, οι απαντήσεις τις οποίες πήραμε σε σχέση με τις Αμεσοδημοκρατικές πρωτοβουλίες του Γκρίλο, κρίθηκαν ικανοποιητικές. Θα έχουμε λοιπόν την ευκαιρία και σύντομα μάλιστα, να γνωρίσουμε από κοντά τον «αιρετικό/αντισυστημικό» Ιταλό πολιτικό, για να διαμορφώσουμε μια πιο εμπεριστατωμένη εικόνα, για τις Αμεσοδημοκρατικές αρχές του.

Οι καιροί εξ’ άλλου, ου μενετοί, γαρ εγγύς εί.

Η Άμεση Δημοκρατία, είναι η επανάσταση των Λαών όλου του Κόσμου, για το σήμερα και το αύριο. Και αργά ή γρήγορα, τα πολιτικά συστήματα που εξαπάτησαν, ταλαιπώρησαν και αιματοκύλισαν τους Λαούς, (φασισμοί, ναζισμοί, νεοφιλελευθερισμοί, καπιταλισμοί, κομμουνισμοί, σοσιαλισμοί κλπ κλπ), θα πάνε εκεί που τους αξίζει:

Στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου