Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η UBS για την Ελλάδα.


Η UBS σε ανάλυσή της επισημαίνει ότι με την κυπριακή συμφωνία, οι Ευρωπαίοι πέρασαν δύο γραμμές, τη συμμετοχή των καταθετών πρώτης εξασφάλισης και των μη ασφαλισμένων καταθετών, εστιάζει την προσοχή της σε δύο συγκεκριμένους κινδύνους.
Παράλληλα αναφέρεται στον κίνδυνο μαζικής φυγής καταθετών τόσο από την Κύπρο όσο και από τις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας, τονίζοντας παράλληλα και τον κίνδυνο που εγκυμονεί για την πορεία της βιωσιμότητας του κυπριακού χρέους, καθώς καταρρέει η οικονομία.
 
Ωστόσο, η UBS σπεύδει να σημειώσει πως η πιο άμεση εστία μετάδοσης του κινδύνου από την Κύπρο είναι η Ελλάδα», καθώς όπως επισημαίνει το ελληνικό πρόγραμμα πηγαίνει καλά, με σημαντική μείωση στο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.
 
«Υπάρχει όμως, σημαντικός κίνδυνος να βγει η χώρα εκτός τροχιάς, ειδικότερα εάν η κυπριακή συμφωνία δημιουργήσει χρηματοοικονομική αστάθεια ή εμπόδια στην εγχώρια πολιτική. Η χώρα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος, με νέο bail in που θα επιφέρει ακόμη σοβαρότερες επιπτώσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η UBS.  
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου