Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η κυβέρνηση απέλυσε από το ΤΑΙΠΕΔ την κυρία «όλοι θα πάνε στη φυλακή»!

Αποπέμφθηκε η Αννα Ζωηρού
Στην αποπομπή της κυρίας Αννας Ζωηρού από το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) προχώρησε την περασμένη Παρασκευή η κυβέρνηση, όπως είχε γράψει προ ημερών η «δημοκρατία». 

Η Αννα Ζωηρού είχε...διοριστεί στο ΤΑΙΠΕΔ με πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη επί πρωθυπουργίας Λουκά Παπαδήμου. 

Εδώ και πολλούς μήνες καταψήφιζε τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου και επαναλάμβανε μονότονα ότι όσοι υπερψηφίζουν «θα πάνε φυλακή»!

Η περίπτωση της κυρίας Ζωηρού ήρθε στην επικαιρότητα όταν η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή αμφισβητώντας το βιογραφικό, με το οποίο κατέλαβε η τότε εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ τη θέση του μέλους στο ΤΑΙΠΕΔ. 

Σε δημοσίευμά της η «κυριακάτικη δημοκρατία» είχε αναφερθεί στο θέμα, τονίζοντας ότι η κυρία Χρυσοβελώνη είχε στοιχεία που αποδείκνυαν ότι η κυρία Ζωηρού δεν είχε καν πτυχίο οικονομολόγου, όπως η ίδια ανέφερε στο βιογραφικό της.

Μάλιστα, προχθές έστειλε και επιστολή στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά (με κοινοποίηση στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και στην ηγεσία του Αρείου Πάγου), στην οποία υποστηρίζει ότι έμαθε «ανεπισήμως» για την απόφαση αντικατάστασή της, ενώ απουσίαζε στις Βρυξέλλες για το διδακτορικό της.

Στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό υποστηρίζει: «Δεν μπορούσα να δεχτώ τη συστηματική παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ. και αντιδρούσα». 

Προσθέτει πως δεν μπορούσε να εγκρίνει «προσλήψεις “κολλητών” με μηνιαίες αποζημιώσεις της τάξεως των 4.000 και 5.000 ευρώ, την ώρα που επιβάλλονται στους Ελληνες αιματηρές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις». 

Η Αννα Ζωηρού υποστηρίζει ότι δεν μπορούσε να συμφωνήσει «με όλες αυτές τις επεκτάσεις και ανανεώσεις που κάνει η διοίκηση στα συμβόλαια των διαφόρων συμβούλων αξίας εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες κυριολεκτικά γίνονται τελευταία στιγμή ή ακόμα και εκ των υστέρων!». 

Οπως αναφέρει: «Πάντα με εντυπωσίαζε το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει ποτέ τον χρόνο να διενεργήσει διαγωνισμούς γι' αυτά τα έργα και επιλέγει τις ανανεώσεις και τις επεκτάσεις των υπαρχουσών συμβάσεων».

Εκτός από την Αννα Ζωηρού, από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έφυγε και ο Αντ. Βαρθολομαίος ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ.

Δημοκρατία
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου