Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Κυνηγοί χαλκού χτύπησαν νεκροταφεία και αντλιοστάσια..


 Σε πραγματική  μάστιγα έχει εξελιχθεί η σπείρα  «κυνηγών» χαλκού που λεηλατεί  τα νεκροταφεία σε όλη τη  Θεσσαλία τους τελευταίους μήνες. 

 Οι ίδιοι, πιθανότατα, άγνωστοι λεηλάτησαν για μια ακόμη φορά ένα κοιμητήριο στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων.

Οι δράστες χτύπησαν μέσα στη νύχτα και «ξήλωσαν» από τους τάφους περισσότερα από 50 μπρούτζινα καντήλια και μεταλλικά βάζα, προκαλώντας ζημιές στα μάρμαρα. 
Οι συγγενείς που πήγαν να περιποιηθούν τα μνήματα, αντίκρισαν έκπληκτοι τους βανδαλισμούς και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Η συγκεκριμένη σπείρα έχει ξαναχτυπήσει κοιμητήρια στα Φάρσαλα, αλλά και στην Αγιά, τη Λάρισα, ακόμη και τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα!
*** Δύο αντλιοστάσια του δήμου Κεφαλληνίας λεηλάτησαν δύο 20χρονοι τσιγγάνοι «κυνηγοί» χαλκού, οι οποίοι ξήλωσαν όλο τον ηλεκτρολογικό και υδραυλικό εξοπλισμό προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημιά! Ωστόσο, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν ενώ μετέφεραν τα κλοπιμαία με ένα φορτηγό στην περιοχή της Σάμης, τους συνέλαβαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας, ενώ τα αντικείμενα που έκλεψαν επιστράφηκαν στους αρμόδιους υπαλλήλους του δήμου.
*** Γκρέμισαν τον μετασχηματιστή από μια κολώνα της Δ.Ε.Η. σε αγροτική περιοχή της Καλαμπάκας άγνωστοι «κυνηγοί» χαλκού που, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, άρπαξαν από μέσα όλο το χαλκό βάρους περίπου 300 κιλών και εξαφανίστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου