Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Αγαπάς την Ελλάδα; Δούλεψε αμισθί!


 Ακόμα και αμισθί θα μπορούσαν να εργαστούν οι μάνατζερ του ΕΣΥ «που αγαπούν την πατρίδα», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση προς τα στελέχη της αγοράς για να συμμετάσχουν στη διαδικασία εύρεσης των μάνατζερ.
Όπως εξήγησε ο κ. Λυκουρέντζος αντί να επιτίθενται κατά του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όσοι θέλουν πραγματικά να μπορούν να προσφέρουν έχουν πλέον την ευκαιρία.
Η διοίκηση του ΕΣΥ είναι πεδίον δόξης λαμπρό προσέθεσε ο υπουργός Υγείας εκτιμώντας ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στον Απρίλιο.
Παράλληλα ο κ. Λυκουρέντζος ανακοίνωσε τα μέλη της επιτροπής που θα αναλάβει να αξιολογήσει και να επιλέξει του νέους 87 διοικητές και τους 93 αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομειακών μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Την επιτροπή αποτελούν: ο κ. Καλλίρης, Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας, ο κ. Σκανδαλάκης, πρόεδρος του ΚΕΣΥ, ο κ. Παπαβασιλείου, καθηγητής Ιατρικής, ο κ. Καπερώνης, εκπροσωπώντας το ΑΣΕΠ, ο κ. Ασημακόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους έως και τις 27 Μαρτίου μέσω ηλεκτρονικής φόρμας.
Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ ενώ θα συνεκτιμηθεί η εμπειρία αλλά και τυχόν μεταπτυχιακός τίτλος σε οικονομικά και διοίκηση μονάδων υγείας.
Οι νέοι διοικητές θα υπογράφουν μνημόνιο με το υπουργείο Υγείας και Οικονομικών με κύρια ευθύνη την τήρηση των οικονομικών στοιχείων που θα αναφέρονται σε αυτό, την κατάρτιση και την παρακολούθηση του προϋπολογισμού. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέντζος, τα νοσοκομεία πλέον θα διοικούνται από μάνατζερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου