Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ECONOMIST:ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.ΑΣ ΠΕΙΝΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ...

ΕΥΓΕ ΜΑΛΑΚΕΣ...ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ...ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...

Την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει άρθρο του Economist, καταγράφηκε η πρώτη μηνιαία πτώση της ανεργίας στη χώρα μας από το Μάιο του 2008.


Όπως τονίζεται σε άρθρο της ιστοσελίδας αν και το ποσοστό της ανεργίας παραμένει υπερδιπλάσιο συγκριτικά με το μέσο όρο της ευρωζώνης, υπάρχουν σημάδια που προμηνύουν μελλοντική μείωση του ποσοστού αυτού.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανάλυση που παραθέτει το Economist τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας Manpower για τις προθέσεις των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας δείχνουν ότι πλέον λιγότερες εταιρείες σκοπεύουν να απολύσουν υπαλλήλους και περισσότερες σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε προσλήψεις, καθώς η μείωση των μισθών σε ποσοστό σχεδόν 30% έχει κάνει την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική.

Αντίθετα ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως οι μισθοί στις γειτονικές μας Ιταλία και Ισπανία έχουν αυξηθεί σταθερά με αποτέλεσμα οι οικονομίες να γίνονται όλο και λιγότερο ανταγωνιστικές.

Πηγή: Economist: Οι μειώσεις μισθών στην Ελλάδα κάνουν την οικονομία της χώρας πιο ανταγωνιστική | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου