Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Προσεχώς Βουλγαρία;


- «Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο».

– Την Ουγγαρία πάντως οι εταιρείες. Μάλιστα, οι γερμανικές κυρίως! (ουπς! σύμπτωσις).

– Η Ουγγαρία κατεστράφη σε δύο φάσεις.
– Την πρώτη με την ιδιωτικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, μαζί και των εταιρειών κοινής ωφέλειας (κάποτε) – τη δεύτερη με την έλευση στη χώρα του ΔΝΤ.

– Το Ουγγρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (διάδοχο του κομουνιστικού κόμματος), που έφερε το ΔΝΤ στη χώρα, εξαφανίσθηκε, όπως εδώ παθαίνει το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και όποιο άλλο κόμμα, σοσιαλιστικό ή συντηρητικό, διέπραξε την ίδια βρωμοδουλειά, σε οποιαδήποτε χώρα.

– Και το μεν Ουγγρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα εξαερώθηκε, το έργο του όμως έμεινε. Στέρεο σαν ταφόπλακα πάνω στον ουγγρικό λαό. Ακόμα κι όταν ο ακροδεξιός σημερινός πρωθυπουργός της χώρας, κ. Ορμπάν, δοκίμασε να μειώσει μόλις κατά 10% τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, έφαγε ήττα.

– Οι εταιρείες έβγαλαν το κυβερνητικό μέτρο παράνομο και η μείωση στην τιμή του ρεύματος ανεκλήθη.

– Στον ίδιο δρόμο έχει μπει και η Ελλάδα. Οι ιδιωτικοποιήσεις όσων απέμειναν απ’ τον δημόσιο πλούτο, τραβούν στον ίδιο μονόδρομο. Χρυσοφόροι οργανισμοί όπως ο ΟΠΑΠ ιδιωτικοποιούνται αντί πινακίου φακής. Στρατηγικοί τομείς της οικονομίας υψίστης σημασίας για το κράτος και τον λαό εκχωρούνται σε εγχώριους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και σε ξένες πολυεθνικές εταιρείες προς αφαίμαξη.

– Εκπαιδευμένα κοράκια της «ελεύθερης αγοράς» (διάβαζε: αυτής που διευθύνεται από τοκογλύφους) αναλαμβάνουν με το αζημίωτο τη βρώμικη δουλειά όπως τώρα ο κ. Καλτσεστρούτσι – ΑΓΕΤ – Σταυρίδης στο ΤΑΙΠΕΔ στη θέση του κ. Τ. -Δίωξη για Κακούργημα- Αθανασόπουλου. Καθώς και δεκάδες άλλοι όμοιοί τους παντού, όπου πλούτος, πόροι και άνθρωποι λεηλατούνται.

– Στο ερώτημα λοιπόν «ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο», εις ό,τι αφορά την Ελλάδα θα μπορούσε να απαντήσει κανείς τα κοράκια των εταιρειών αν δεν υπήρχαν και τα κοράκια της Τρόικας.

-Διότι, την καλή δουλειά που άρχισε στη χώρα αυτή απ’ τη μεταπολίτευση και μετά η κρατικοδίαιτη διαπλοκή, ήρθε τώρα να ολοκληρώσει η Τρόικα, δηλαδή η Γερμανία, το ΔΝΤ, οι ΗΠΑ και οι λοιπές ληστρικές δυνάμεις, αυτοπροσώπως και χωρίς διαμεσολαβητές και μεσάζοντες.

– Και ο κ. Σαμαράς;

– Πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι έχει ορισμένες «απόψεις»!!! Οπως η φορολόγηση των επιχειρήσεων με 15% ή η μείωση του ΦΠΑ (ίσως) ή ό,τι άλλο! «Απόψεις», που αν του τις εγκρίνει ο κ. Τόμσεν, έχει καλώς!!!

– Με έναν λόγο, έχει γίνει ο κ. Σαμαράς κάτι σαν τον Ούγγρο ομόλογό του κ. Ορμπάν. Νόμος του κράτους μπορεί να γίνει μόνον ο νόμος της εταιρείας.Της όποιας ενδιαφερόμενης εταιρείας. Της Ζήμενς, της Ντόυτσε Τέλεκομ, της Ιντραλότ ή όποιας άλλης έχει συμφέροντα στον «ζωτικό χώρο» της «Ειδικής Οικονομικής Ζώνης» ή (πρώην ωραία) Ελλάς. Συμφέροντα εταιρείας ή τράπεζας

– Ετσι η πυραμίδα της εξουσίας στον τόπο μας μπορεί να αποτυπωθεί ως εξής: στην κορυφή του Ιερού Παλατίου μοιράζονται το Χρυσοτρίκλινο οι πληρεξούσιοι των εταιρειών, φράου Μέρκελ, μίστερ Ομπάμα και ΣΙΑ. Με τις συμπλεύσεις και τις αποκλίσεις τους.

– Παρακοιμώμενοι, πρωτοσπαθάριοι και πραιπόζιτοι, οι υπαλληλίσκοι της Τρόικας, επιπέδου Τόμσεν, Μολώχ και Μαζούχ, με κυαίστορες, τελώνες, τελώνεια και μαγκίτες τα κοράκια για τις βρώμικες δουλειές, τύπου Μέργου, Σταυρίδη, Αθανασοπούλου.

– Κι από κάτω απ’ όλους αυτούς ο κ. Σαμαράς και οι θλιβεροί του φοιδεράτοι Μπενύτο και κυρ Φώτης. Συν τη λοιπή κουστωδία Δένδιας ο Βάρβαρος, Χατζηδάκης ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ, Κεδίκογλου ο Χαλκείος, Γεωργιάδης ο Σώγαμπρος, Βορίδης ο Βάραγγος με το τσεκούρι, Καραμανλής ο Πορφυρογέννητος, Στουρνάρας ο Ρινότμητος, ο Παφλαγών και ο Βυρσοδέψης, όλος αυτός

– ο θίασος των ολετήρων που περιμένουν ένα νεύμα απ’ τους αλητήριους για να τρέξουν στις προσταγές τους και να στέρξουν στις ορέξεις τους.

– Δεν τους ψήφισε για αυτά ο ελληνικός λαός, τον ξεγέλασαν. Κι όπως με τα έργα του συρρικνώθηκε το ΠΑΣΟΚ έτσι θα συρρικνωθεί και η Ν.Δ. τα ίδια άθλια έργα συνεχίζοντας.

– Είναι τραγικό για μια χώρα ο πρωθυπουργός της να έχει απλώς «απόψεις». Είναι τραγικό να αποφασίζει ο (εντεταλμένος της κ. Μέρκελ) Μαζουχομολώχ τι θα κάνει ο (εντολοδόχος της κ. Μέρκελ) κ. Σαμαράς.

– Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να μειώσει την τιμή του ρεύματος, διότι δεν τον άφησαν οι εταιρείες που νέμονται τη χώρα του. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός έπεσε διότι οι εταιρείες όχι μόνον αύξησαν την τιμή του ρεύματος, αλλά άρχισαν και να βαράνε τους πολίτες στους δρόμους για να το πληρώσουν.

– Στον ίδιο δρόμο βαδίζει και ο κ. Σαμαράς.

– Κάνει ό,τι του λένε. Ενίοτε με μια κάποια σκηνοθεσία ότι δεν το κάνει στο 100% αλλά στο 80%. Ωσπου, εν τέλει, να το κάνει στο 100%!

– Κι όχι μόνον κάνει ό,τι του λένε, αλλά επιστρατεύει Προεδρικά Διατάγματα, αυταρχισμό και συχνότατα καταστολή για να τα καταφέρει.

– Ως πού μπορεί να φθάσει βαδίζοντας σε αυτόν τον δρόμο ο κ. Σαμαράς; Ως την Ουγγαρία; Ως τη Βουλγαρία; Ο ίδιος, μπορεί! Αλλά να κάνει την Ελλάδα Ουγγαρία ή Βουλγαρία δεν θα (πρέπει να) μπορέσει…

enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου