Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Πολύ σημαντική αποκάλυψητης "Ε" για τον Παπακωσταντίνου


Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΞΑΔΕΛΦΗΣ ΤΟΥ!
Μια μεγάλη επένδυση στον Έβρο σταμάτησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών,Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ τηςΕλευθεροτυπίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το μπλόκο στήθηκε, προκειμένου να ευνοήσει... εταιρεία στην οποία δραστηριοποιείται η ξαδέλφη του. 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι καταγγελίες θέλουν τον πρώην υπουργό να σταματάει επένδυση εταιρείας στην περιοχή του Έβρου για χάρη άλλης εταιρείας που δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία, στην οποία μέλος του διοικητικού συμβουλίου είναι η εξαδέλφη του, Ελένη Παπακωνσταντίνου. 

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2011 όταν ελληνική εταιρεία καταθέτει φάκελο εκμετάλλευσης μιας έκτασης στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου. Η περιοχή έχει πλούσια κοιτάσματα ζεόλιθου και μάλιστα περιεκτικότητας σχεδόν 90%, πρώτης ποιότητας. 

Ενώ ο φάκελος εγκρίθηκε από την περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, “κόλλησε” στο ΥΠΕΚΑ επί υπουργίας Γιάννη Μανιάτη. Το θέμα έδειξε να ξεμπλοκάρει μέσω διαδικασιών fast track, όμως “κόλλησε” και πάλι από το ΥΠΕΚΑ, όταν υπουργός είχε πλέον αναλάβει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. 

Οπως επισημαίνει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», σε πρωτοσέλιδό της άρθρο, ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι 10 χιλιόμετρα μακρύτερα από το σημείο της επένδυσης στο ελληνικό έδαφος υπάρχει επί βουλγαρικού εδάφους μια άλλη επένδυση και αυτή από ελληνική εταιρεία προφανώς ανταγωνιστική της πρώτης. 

Σε αυτή την εταιρεία μέλος του Δ.Σ. είναι η εξαδέλφη του κ. Παπακωνσταντίνου και κάποιοι συμπεραίνουν ότι η επένδυση επί ελληνικού εδάφους κολλάει γι' αυτό το λόγο. 
 
 fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου