Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ιδιωτικοποιήσεις μέσω… Τουρκίας;

akin-hamdiΌταν ο Χαμντί Ακίν (στη φωτογραφία), επικεφαλής του τουρκικού επιχειρηματικού ομίλου «Akfen» και φίλος του Ταγίπ Ερντογάν, λέει ότι...
«σκεφτόμαστε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας... δεν θα πρέπει να θεωρηθεί έκπληξη αν ενταχθούμε σε αυτό το πλαίσιο, αγοράζοντας κάτι μικρό ή μεγάλο», υπογραμμίζοντας μάλιστα πως «θα εξετάσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο θέμα των λιμανιών», τότε σίγουρα έχουμε πολλούς λόγους να ανησυχούμε.

Ξέρουν επίσης για την οικονομία μας ή τέλος πάντων για τις μεγαλόστομες διακηρύξεις κυβερνητικών παραγόντων: «θα είναι επιτυχία εάν μέχρι το 2015 γίνουν στην Ελλάδα ιδιωτικοποιήσεις της τάξης των 70 δισ. δολαρίων», λέει ο Ακίν και συμπληρώνει πως «οι ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να εκληφθούν και ως κοινωνικό πρόγραμμα. 

Νομίζω ότι η Αθήνα το έχει δεχθεί αυτό. Οι Έλληνες ήταν αντίθετοι. Η λέξη αγορά εκνευρίζει τους ανθρώπους».

Ο όμιλος «Akfen» λοιπόν, ελέγχει το 8% της εταιρείας «TAV», η οποία είναι ιδιοκτήτρια των αεροδρομίων της Κωνσταντινούπολης, της Άγκυρας, της Σμύρνης και της Αττάλειας. 


Επίσης, ελέγχει το αεροδρόμιο της Μερσίνας, όπως και ποσοστό 21% της κατασκευαστικής εταιρείας της «TAV», ενώ δραστηριοποιείται και στις θαλάσσιες μεταφορές. 

Ο δε Χαμντί Ακίν, δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για την ποδοσφαιρική ομάδα Φενέρμπαχτσέ. Ο Ακίν, φέρεται επίσης να συνδέεται με το μεγάλης επιρροής στη γείτονα θρησκευτικό τάγμα του Φετχουλάχ Γκιουλέν, που στηρίζει ανοικτά την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου