Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Oι οικογένειες των πεσόντων Aξιωματικών πεθαίνουν δύο φορές! (ντροπή μας)


Περικοπές στις οικογένειες των πεσόντων Αξιωματικών
Ένα μείζον ηθικής τάξεως θέμα αναδεικνύει με ερώτησή του στη Βουλή προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εθνικής Αμύνης Πάνο Παναγιωτόπουλο και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.
Πρόκειται για το θέμα της «απαράδεκτης περικοπής των συντάξεων που απονέμονται στις οικογένειες πεσόντων των τριών όπλων», όπως σημειώνει ο ερωτών βουλευτής, ο οποίος έτσι μας αποκαλύπτει ότι στη λαίλαπα του Μνημονίου και των οριζόντιων περικοπών που υφίσταται όλη η Ελληνική κοινωνία έχει πλήξει και τις οικογένειες των στρατιωτικών εκείνων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του προς την Πατρίδα καθήκοντος, που – σύμφωνα πάντα με τον ερωτώντα – ανέρχονται σε 130 συνολικά οικογένειες σε όλη την Ελλάδα!


«…Η δραματική περικοπή των συντάξεων που λαμβάνουν οι οικογένειες των πεσόντων σε διατεταγμένη υπηρεσία και των τριών όπλων είναι προφανές ότι ξεπερνά κάθε όριο σκληρότητας και αδικίας από την πλευρά της πολιτείας.

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι οι συντάξεις υπέρ των ανωτέρω οικογενειών έχουν «πληρωθεί» πολύ ακριβά, με το φόρο αίματος των ηρωικών πεσόντων για την πατρίδα, η πλειονότητα των οποίων υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία.

Γι’ αυτό και είναι απαράδεκτο οι συγγενείς τους να καταστούν για δεύτερη φορά θύματα, στερούμενοι το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή διαβίωση, την οποία θα τους εξασφάλιζαν οι πεσόντες με το μισθό ή τη σύνταξή τους, εάν δεν είχαν θυσιαστεί στο βωμό του καθήκοντος», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γ. Μιχελάκης.

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι αυτές οι οικογένειες των στρατιωτικών που έπεσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία «δεν απολαμβάνουν ούτε τις προστατευτικές καλύψεις του Ν 1897/1990, που αφορούν στις οικογένειες θυμάτων τρομοκρατίας, παρά το γεγονός ότι ο θάνατος των πεσόντων εμπεριέχει το αδιαμφισβήτητο στοιχείο της προσφοράς και της αυτοθυσίας για την πατρίδα», καλώντας τους δύο αρμόδιους υπουργούς να τον ενημερώσουν περί του 

«Τι θα πράξετε για την προστασία από οποιαδήποτε δυσμενή μεταβολή των συντάξεων υπέρ των οικογενειών των πεσόντων που προβλέπονταν στους Ν 1977/1991 και Ν 3234/2004;» 

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου