Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Προετοιμάζουν τη τελευταία αλλαγή φρουράς λίγο πρίν πεθάνει η Ελλάδα που ξέραμε


Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά να εξηγήσει κανείς σε αυτή τη φωτογραφία, που αποτελεί μιά πρόβλεψη μελλοντικών ρόλων. Τα λέει όλα. Το θέμα όμως είναι άλλο.

Τί παίζει αυτή τη στιγμή στα Βαλκάνια και ποιοί είναι οι πραγματικοί αντίπαλοι στον “πόλεμο” που εξελίσσεται;
Αν το βρείτε αυτό, τότε θα βρείτε την άκρη του Μίτου της Αριάδνης. Θα αντιληφθείτε ποιός φωνάζει για ποιόν και ποιός είναι με ποιόν στο καφενείο “η Ελλάς”. Τότε θα πρέπει να κάνετε την επιλογή σας.

Την απάντηση την ξέρω. Mερικά πράγματα όμως δεν πρέπει να λέγονται ούτε να επιβεβαιώνονται γιατί τότε το παιγνίδι θα εκτραχυνθεί. H Ελλάδα είναι ένα ακόμη θύμα αυτού του ιδιότυπου πολέμου που εξελίσσεται στα Βαλκάνια. Η Ελλάδα δεν είναι “πειραματόζωο της Ευρωζώνης” όπως λένε πολλοί αλλά ένα πεδίο μάχης. Τίποτα λιγότερο.

Αυτοί στη φωτογραφία είναι μόνο πιόνια σε μια παρτίδα σκάκι που παίζουν άλλοι, δηλαδή ένα τίποτα. Μόνο το ΦΠΑ τών εισαγωγέων στις ΕΟΖ να πληρωνόταν στο Δημόσιο, αυτό που με τροπολογία πέρασε η τριμελής κυβέρνηση απουσία της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ, δεν θα απολυόταν κανένας στο δημόσιο (βλέπετε εδώ). Ετσι όμως δεν θα γινόταν τιτλοποίηση των κοιτασμάτων και παντός άλλου ορυκτού πλούτου. Οι εμπόλεμοι όμως δεν θέλουν λεφτά να υπάρχουν…

H αντιπολίτευση όταν είναι για σοβαρά θέματα παρουσιάζει απώλεια μνήμης ή δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο σε επιστημονικές απόψεις που δεν στέκουν, όπως έγινε στην περίπτωση της συζήτησης για την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας (βλέπετε το video εδώ). Αυτό εννοεί ο αναγκαστικός νόμος τους λέγανε, αυτό αποδεχόντουσαν αυτοί…

Για το θέμα του ΦΠΑ κάνουν πάλι όλοι την πάπια, γιατί κανείς στη σημερινή Βουλή δεν θέλει να φανερωθεί τί πρόκειται να ισχύσει και σε άλλες μελλοντικές ΕΟΖ στη Θράκη και στο Ανατ. Αιγαίο. Η ύπαρξη ΕΟΖ (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών – βλέπετε εδώ) στην Ελλάδα, δεν θέλουν να υπάρχει στο μυαλό των Ελλήνων πολιτών. 


Οσοι λιγότεροι γνωρίζουν τί είναι οι ΕΟΖ, τόσο το καλύτερο. Δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις. Σημειώστε ότι κανείς δεν γνωρίζει τί πρόκειται να γίνει με τη φορολόγηση των Τούρκων επιχειρηματιών στις μελλοντικές ΕΟΖ. Ο Σαμαράς και όσοι υπέγραψαν τις 25 συμφωνίες στη Τουρκία μόνο γνωρίζουν.

Κοινός τόπος και στόχος όλων - και κατά τη γνώμη μου - όλων όσων συμμετέχουν στη σημερινή Βουλή είναι η εξασθένηση της χώρας ώστε οι αλλαγές συνόρων να γίνουν με το μικρότερο κόστος. Oλοι το ξέρουν αυτό που έρχεται.

Στην Ελλάδα είναι επιθυμητό να γίνουν πολλές ΕΟΖ χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό άμεσα απο το λαό. Αυτές θα αποτελέσουν τα καρκινογόνα κύτταρα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στη συνέχεια, για να “λειτουργήσουν” καλύτερα ή για “κοινωνικοοικονομικούς” λόγους θα τους δοθεί μεγάλη αυτονομία σαν ένα ενδιάμεσο βήμα πρίν τη τελική φάση της διάλυσης της χώρας, της οποίας θα προηγηθεί κάποια κρίση (όχι απαραίτητα με την Τουρκία, γιατί δεν θα ήταν έξυπνο). Το πιθανότερο είναι να ξεσπάσουν ταραχές.

ΕΟΖ σε αυτόνομες περιοχές της Κίνας και των Φιλιππίνων ήδη υπάρχουν. Υπάρχει διεθνής εμπειρία. Μόνο που η αυτονομία προυπήρχε σε αυτές και οι ΕΟΖ δημιουργήθηκαν αργότερα. Στην Ελλάδα αυτό θα γίνει με αντίθετη σειρά. Απο τεχνικής πλευράς ο σκοπός είναι ο ίδιος και η σειρά δεν έχει σημασία ως πρός το τελικό αποτέλεσμα.

Ξέχασα να σας πώ, ότι ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής στο μέλλον θα γίνει πολύ φιλέλληνας.Στο μέλλον θα εμφανιστούν και άλλοι φιλέλληνες. Γιατί όμως; Αυτό θα σας το απαντήσω. Γιατί είναι αναγκαίο.

Σας έδωσα ωραία θέματα για το Σαββατοκύριακο.

Οταν το 2009 έγραψα πρώτος σε αυτό το ιστολόγιο για την επερχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, συνάντησα μιά κρυάδα. Δεν φταίω εγώ για αυτό. Η βλακεία και το κόμπλεξ είναι ανίκητα στη χώρα των πάντα χαρούμενων απογόνων του Απόλλωνα, των ψευτομαγγιτών των δρόμων της Ομόνοιας, των ιδιοφυών του καναπέ και των καφενείων με τις κρυφοαριστερές ή κρυφοδεξιές φοβίες, των πολύξερων αλλά και των δήθεν γενικώς. 


Να τα ξεπεράσετε αυτά τα ποδοσφαιρικά σύνδρομα, αλλιώς θα αποκτήσετε Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Βούδα της Ραφήνας, αυτόν που δήθεν δεν πήρε είδηση τίποτα και θα έρθουν τα χειρότερα.

Σήμερα άκουσα τον Σαμαρά να προτείνει στους νέους επιχειρηματίες να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα. Ας του πεί κάποιος, πως όταν λέει αστεία καλό είναι να έχουν γούστο…

Πάρτε το είδηση. Δεν γίνεται τίποτα με αυτούς. Είναι ταυτισμένοι με την αποτυχία και τις 5000 αυτοκτονίες Ελλήνων πολιτών.

Eν τω μεταξύ, μία ακόμη φορά οι Ελληνες πολίτες θα εγγυηθούν για να δανεισθούν οι τράπεζες της Ελλάδας (που δεν είναι Ελληνικές…) ώστε να ολοκληρωθεί μάλλον η κεφαλαιοποίηση τους. Για τις καταθέσεις όμως που έφαγαν οι τράπεζες και εκείνους που τους κάλυψαν δεν καταδικάστηκε κανείς ακόμη. Αυτό δεν στέκει.

Παράλληλα η “αντιπολίτευση” συνεχίζει να εκπαιδεύεται και να προβάλλεται στο εξωτερικό και στο εσωτερικό… Ο Τσίπρας θέλει τον Καραμανλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο Καμμένος παίζει βιολί στον αντίποδα, ώστε να μη χαθεί ψήφος ή να μη έχει λόγο να αντιδράσει κανένα πρόβατο. Η δημοκρατία πρέπει να φαίνεται ότι λειτουργεί.

O “Εθνάρχης” που ξέχασε την Κύπρο και που έβαλε μια χώρα χωρίς ανταγωνιστικότητα στην ΕΕ με μόνο προσόν της την οικοδομή και τον τουρισμό τιμήθηκε στην ομιλία του Τσίπρα στο ίδρυμα Καραμανλή, να μη μιλήσω για την εμπνευσμένη ομιλία του πολιτικού μηχανικού Τσίπρα στο London School of Εconomics για το πώς θα σωθεί η Ελληνική οικονομία. Αυτά δεν είναι για γέλια, είναι κατάντεια του πολιτικού συστήματος, που οδηγεί τον κόσμο στην επιλογή της ΧΑ σαν μοναδική λύση για να ξετιναχτεί ο ζυγός…! 


Ομως και εκεί υπάρχει πρόβλημα, γιατί ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Αντίποδας της ΧΑ, το ΚΚΕ… Να μη ξεχάσουμε και την ανάρμοστη συμφωνία Χαρίλαου Φλωράκη, Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τις προμήθειες του ΟΤΕ (βλέπε Κόκκαλη), τις πρόσφατες απολύσεις απο το Ριζοσπάστη κλπ.

Το ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει οικονομικό πρόγραμμα που να στοχεύει στην ανάπτυξη αλλά ούτε και οι ΑΝΕΛ. Και τα δύο κόμματα επιθυμούν νέα μνημόνια, δικαιότερο φορολογικό σύστημα και κρατικοποίηση των τραπεζών που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είχε γίνει, αφού η κεφαλαιοποίησή τους έχει γίνει με μετοχές που θα έπρεπε να διαχειρίζεται ο Ελληνικός λαός.

Εχετε ακούσει κανένα απο τα δύο αυτα κόμματα να μιλήσει για τιμωρία αυτών που έφαγαν τις καταθέσεις με τους πολιτικούς τους φίλους; Aπόντες πάλι.

Την ΧΑ δεν την θεωρώ κόμμα. Αυτή και το ΚΚΕ είναι ότι χειρότερο υπάρχει. Εγκεφαλογράφημα νεκρού, ξύλινη γλώσσα, ανυπαρξία προγράμματος και αηδίες. Για μένα είναι περισσότερο επικίνδυνα γιατί δαιχειρίζονται τους πιο κουτούς των Ελλήνων.

Μασάτε ακόμη; Αν μασάτε καλά παθαίνετε. Καλά σας κάνουν. Βρίσκουν και τα κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου