Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

«Δεν κάνω πίσω»


 
Ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν κάνει πίσω στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς.. «Προσπαθούμε στις δύσκολες συνθήκες που βρήκαμε να σηκώσουμε τη χώρα στα πόδια της. Στον αγώνα μας αυτόν δεν έχουμε εχθρούς. Αλλά είμαστε αυστηροί με όσους εμποδίζουν την προσπάθειά μας και θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη», δηλώνει ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αξία» και προσθέτει: «Η Ελλάδα θα σηκωθεί στα πόδια της».
Ο κ. Σαμαράς μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα λέει: «Υπάρχει συζήτηση σε κάποια πράγματα. Αλλά δεν θα το έλεγα «εμπλοκή». Κυρίως συζήτηση για το πώς θα εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα. Τα ζητήματα αυτά δεν είναι δύσκολο να τα λύσουμε γιατί πρόθεσή μας είναι να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε υπογράψει».
Για τις αποκρατικοποιήσεις σημειώνει ότι θα ξεπεραστεί ο στόχος των 2 δισ. ευρώ: «Μέσα στην άνοιξη θα ολοκληρωθούν οι δεσμευτικές προσφορές για δυο μεγάλες τέτοιες υποθέσεις: ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ. Ενώ εντός του έτους θα προχωρήσουν και άλλες, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια. Τον στόχο για φέτος, γύρω στα 2 δισ., θα τον πιάσουμε. Ίσως και να τον ξεπεράσουμε, μάλιστα».
Μετά τα επεισόδια στις Σκουριές επισημαίνει ότι θα συνεχιστεί η επένδυση για τον χρυσό της Χαλκιδικής, ενώ διαχωρίζει την υπόθεση της Θράκης.
Για την ΑΟΖ αναφέρει ότι ο ενεργειακός πλούτος της Ελλάδας καλύπτεται από το Διεθνές Δίκαιο, ενδιαφέρει την Ευρώπη και η Ελλάδα μπορεί να βρει στήριξη και από άλλες χώρες. Στην ίδια συνέντευξη ο πρωθυπουργός ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι προσπαθεί να διώξει επενδύσεις και καταδημαγωγεί τους ανέργους.
Για τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στις κρατικοποιήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς θυμίζει ότι αυτές έγιναν σε άλλες εποχές, της κρίσης πετρελαίου, όταν ακόμα και οι ισχυρές χώρες του κόσμου είχαν γονατίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου