Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Αντιμνημονιακή η Βασιλομήτωρ....


Αντίθετη με το Μνημόνιο δηλώνει η Μαργαρίτα Παπανδρέου
Ερωτηματικά γεννιούνται εφ εξής για την στάση του Γιώργου
Θέση κατά του Μνημονίου παίρνει η Μαργαρίτα Παπανδρέου, με επιστολή που απέστειλε στο EnetEnglish της Ελευθεροτυπίας.
Στο κείμενο, αφού γίνεται αναφορά στην πρόθεση της κυρίας Παπανδρέου να προχωρήσει σε μηνύσεις κατά των εφημερίδων «Πρώτο Θέμα» και «Βήμα της Κυριακής», που αναφέρθηκαν, σε δημοσιεύματά τους, σε
εμπλοκή του ονόματός της στη λίστα Λαγκάρντ, επισημαίνεται ότι η πρώην σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου, στη μακροσκελή επιτροπή της, υπογραμμίζει ότι διαφωνεί με τους όρους που μπήκε στο Μνημόνιο η Ελλάδα, υπό την πρωθυπουργία του γιου της, Γιώργου Παπανδρέου.
«Αυτό που ξέρω είναι ότι το μονοπάτι της λιτότητας δεν λειτουργεί» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ένα απόσπασμα της επιστολής της η κυρία Παπανδρέου. «Δεν μπορείς να ζητάς από μια χώρα να πληρώσει το χρέος της και μετά να της δένεις το σώμα» παρατηρεί.
Και συνεχίζει: «Ας πούμε για παράδειγμα ότι ένας διαζευγμένος πατέρας δεν πληρώνει για τη φροντίδα του παιδιού. Θα τον βάλουν στη φυλακή, ενώ δεν θα μπορεί να πληρώσει μέχρι να βγει; Μήπως αυτό έχει νόημα; … Κάθε νέος φόρος παίρνει τη μπουκιά από το στόμα ενός μωρού. Και τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα προέρχονται από τα κατώτερα και μεσαία στρώματα».
Πέρα από την κριτική, η Μαργαρίτα Παπανδρέου προτείνει μάλιστα ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, που θα αξιοποιεί αποτελεσματικά τους φυσικούς και ανθρώπινους πόρους. «Να γίνει, για παράδειγμα, η χώρα το επίκεντρο της υγείας στον κόσμο. Αντί να δανείζεται για να ξεπληρώσει το χρέος, να πληρώνει μόνο όταν η οικονομία ανθεί και πάλι» υπογραμμίζει.
Σημειώνει ακόμη ότι θα ήθελε να γίνουν σοβαρές μεταρρυθμίσεις και οι αναγκαίες αλλαγές στα θεσμικά όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου