Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Χιλιάδες ιδιοκτήτες θα χάσουν τα σπίτια τους.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα αποτελεί τεράστιο πολιτικό θέμα το οποίο πρέπει να απασχολήσει και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκές Ένωσης, τόνισε κατά την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, με αφορμή τη συζήτηση για τις πολιτικές αντιμετώπισης των αστέγων στην Ευρώπη.

Ο κ. Χατζημαρκάκης αφού χαρακτήρισε θετική την προσπάθεια να υπάρξουν μέτρα για τους άστεγους σε χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση όπως η Ελλάδα, τόνισε πως απαιτείται η προσοχή της Ευρώπης σ' ένα κίνδυνο που υπάρχει για τα επόμενα χρόνια.

"Στην Ελλάδα έχει διασφαλιστεί μόνο για ένα χρόνο η πρώτη κατοικία. Δεν θα χάσουν δηλαδή τα σπίτια τους όσοι έχουν δάνεια που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν.

Από το 2015 ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος αν δεν υπάρξει νέα διασφάλιση των ανθρώπων αυτών, να έχουμε χιλιάδες ιδιοκτήτες....... που θα χάσουν τα σπίτια τους, θα μείνουν επί της ουσίας άστεγοι. 

Κι αυτό γιατί δεν μπορεί να αλλάξει κάτι δραματικά μέχρι τότε στην Ελλάδα. Δεν θα αυξηθούν οι μισθοί, δεν θα αυξηθούν τα έσοδα των οικογενειών, αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική. 

Πως θα αποπληρώσουν αυτά τα "κόκκινα δάνεια";  Αυτό δεν είναι ένα τεράστιο ζήτημα;  

Είναι το μεγάλο πολιτικό ζήτημα που θα βρούμε μπροστά και πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα με άμεση διασφάλιση της πρώτης κατοικίας για όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να μπει η Ελλάδα σε ρυθμούς που θα αποκαθιστούν το χαμένο εισόδημα των ανθρώπων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου