Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Η Ευρώπη είπε στον Σαμαρά αυτά που δεν του λέμε εμείς! Μέχρι πότε θα τον αφήσουμε να πιστεύει ότι μας σώζει με τις μεταρρυθμίσεις του;

Είναι το λιγότερο, υποτιμητικό, ο πρωθυπουργός μιας χώρας να δέχεται απανωτά χτυπήματα από τους ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο, οι οποίοι με τις δηλώσεις τους γκρέμισαν το «successstory» του περιγράφοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την οικονομική κατάσταση της
Ελλάδας, και ο ίδιος να είναι μαζεμένος στην γωνία του και να απαντά επιλεκτικά και διπλωματικά.


Γιατί αν ο Αντώνης Σαμαράς ήταν καθαρός και πράγματι πίστευε ότι η Ελλάδα αλλάζει, θα έπρεπε να διακόψει τους συνομιλητές του και με επιχειρήματα να τους πείσει ότι όντως η χώρα οδεύει προς τον σωστό δρόμο.

Δυστυχώς αυτό δεν έγινε, και ο πρωθυπουργός της χώρας που ανέλαβε την προεδρία της Ευρώπης τα ...

... άκουσε κανονικά από τους συναδέλφους του.

Από την μία, ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Γκι Φερχόφσταντ, ο οποίος επανέλαβε για μία ακόμη φορά την κριτική του για το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.


«Ας είμαστε ειλικρινείς: οι μεταρρυθμίσεις άρχισαν πολύ αργά», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου. Ακόμη και σήμερα υπάρχει πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα, διατηρείται ο διογκωμένος δημόσιος τομέας, παραμένουν τα κλειστά επαγγέλματα. 


Και αντί να γίνουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις, το μόνο που έγινε ήταν η αφαίμαξη μισθών και η αύξηση φορολογικών βαρών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Και από την άλλη, ο ιδιαίτερα καυστικός και είρων Ναίτζελ Φαρατζ. Ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος της Ανεξαρτησίας τόνισε πως:

«Φαντάζομαι τον κόσμο να χορεύει στους δρόμους της Αθήνας. Μπορεί η χώρα σας, έχοντας λάβει κακές συμβουλές από την Goldmann Sachs, να εντάχθηκε σε ένα νόμισμα που δεν της ταίριαζε, μπορεί να είναι άνεργοι το 30% των Ελλήνων, μπορεί να προελαύνει ένα νεοναζιστικό κόμμα ή να έγινε τρομοκρατική επίθεση στη γερμανική πρεσβεία, αλλά μην ανησυχείτε για όλα αυτά από τη στιγμή που ο τρίλογος για τη MIFID ολοκληρώθηκε με επιτυχία».

Ο κ. Φαράτζ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά, ότι δεν μπορεί να πάρει μόνος του αποφάσεις, ότι έχει αφήσει την χώρα να είναι έρμαιο των δανειστών, και άλλα πολλά ωραία και κυρίως αληθινά.

Και ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ πρωθυπουργός είχε κρυφτεί στην γωνιά του και περίμενε να τελειώσουν οι πολιτικές μαχαιριές για να ψελλίσει ότι θα το εκτιμούσε ακόμη περισσότερο «εάν εκτός από μαθήματα ο κ. Φαράτζ μας προσέφερε και μία ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης». Εξαιρετική απάντηση δεν συμφωνείτε;

Γιατί είναι ωραίο κ. Σαμαρά μέσα στην Ελλάδα να συμπεριφέρεστε σαν τιμήτης των πάντων, και σωτήρας, αλλά είναι ακόμη καλύτερο να βγαίνετε στην Ευρώπη και να προσγειώνεστε μάλλον ανώμαλα στην πραγματικότητα!

Το λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι αντί αυτά τα λόγια να τα πούμε εμείς ως ελληνικός λαός, ή έστω η αδύναμη αντιπολίτευση που έχουμε, τα λένε οι ξένοι για εμάς!

Θα ξυπνήσουμε ποτέ από το τεχνητό κώμα στο οποίο μας έχουν ρίξει;

Danioliptes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου