Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΩΝ WARRANTS...

Τo kόλπο με τα warrants είιναι ακόμα εν εξελίξει ..

Απίστευτα τα κόλπα που σκαρφίζονται για να δημιουργήσουν πλασματικές αξίες και να τις χειραγωγήσουν στην δευτερογενή αγορά αντί να ασχοληθούν με την πραγματική οικονομία και τρόπους ανάπτυξης της οικονομίας του χειμαζώμενου  Ελληνικού λαού.


Μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των 4 συστημικών τραπεζών το ποσοστό συμμετοχής του Ταμείου Χρηματοπιστωπικής Σταθερότητας ανά τράπεζα είναι :

Εθνική Τράπεζα 84,35%
Τράπεζα Πειραιώς 81,01%
Alpha Bank 83,71%
Eurobank* 93,55%


Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την ....

...μεθοδολογία και τους τρόπους διανομής των μετοχών .

Υποτίθεται ότι ο σχεδιασμός αυτός έγινε, έτσι ώστε οι ιδιώτες μέτοχοι μέσω των warrants να αποκτήσουν εκ νέου το σύνολο των μετοχών σε προκαθορισμένη τιμές, που συνολικά αντιστοιχούν σε παρούσες αξίες με αυτή των πρόσφατων ΑΜΚ, δηλαδή με το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης. Συγκεκριμένα οι τιμές των warrants ανά τράπεζα είναι:


• ΕΤΕ 4,29 € με warrant που αντιστοιχεί σε 8,23 μετοχές
• Πειραιώς 1,70 € με warrant που αντιστοιχεί σε 4,48 μετοχές
• Alpha 0,44 € με warrant που αντιστοιχεί σε 7,41 μετοχές

με δεδομένο ότι, το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του ΤΧΣ, αποτελεί τον βασικό μέτοχο στις 4 συστημικές τράπεζες και παρά την παγκόσμια πρωτοτυπία της δικοματικής να δωρίσει χωρίς αντάλαγμα τα warrants ,δηλαδή χαρίστηκαν ως δώρο!!!!!!!, μια παγκόσμια πρωτοτυπία, που επισημάνθηκε διεθνώς ως σκάνδαλο.


Για τη Eurobank, στην οποία δεν υπήρξε η απαιτούμενη ελάχιστη ιδιωτική συμμετοχή 10%, δεν δόθηκαν warrants..

Οι "εγκέφαλοι¨και σε αυτό το πλίατσικο κατά των συμφερόντων του Ελληνικού κράτος δεν θα πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι ........

Θεωρούμε ότι οι τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με δημόσιο χρήμα ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και πρέπει να τεθούν υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο.


Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου