Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Μετά από τους βετεράνους να ασχοληθούμε και με τους εν ενεργεία; Και ειδικά τους χαμηλόβαθμους.

Θετικότατη η πρωτοβουλία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου να τιμήσει τους βετεράνους.Τώρα όμως έχει έρθει η ώρα να ασχοληθεί δραστικά και με τους ενενεργεία.
Οι οποίοι δεν μπορούν να περιμένουν άλλο…Περίμεναν την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση,το δημοψήφισμα και τις εκλογές.

Περιμένουν κοντά ένα χρόνο τώρα την δεύτερη φορά αριστερά να πάρει κάποια μέτρα που θα ανακουφίσουν το προσωπικό και βέβαια να υλοποιήσει την απόφαση του ΣτΕ.

 Αντί γι΄ αυτό διαπιστώνει στασιμότητα και ακούει τον Κατρούγκαλο να μιλά για κόστος ....
....4 δις ευρώ (!) που απαιτεί δήθεν η υλοποίηση.

Ο Κατρούγκαλος βέβαια πρέπει να πούμε ότι σ΄ ένα σημείο των δηλώσεών του σε συνάντηση που είχε με απόστρατους είπε κάτι που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν του “ξέφυγε” ή αν ήθελε να το πει για να δείξει στους στρατιωτικούς τις προθέσεις της κυβέρνησης. Ο Κατρούγκαλος είπε ότι χρήματα πίσω με βάση την απόφαση του ΣτΕ θα πάρουν όσοι στρατιωτικοί επιλέξουν να κάνουν αγωγές. Κάτι που φαίνεται ότι η κυβέρνηση -όχι ο Καμμένος- έχει επιλέξει ως μια λύση που “αντέχει”.
Ο ΥΕΘΑ όμως θα μπορούσε και μπορεί να κάνει παρεμβάσεις,να πάρει αποφάσεις και να διορθώσει κακώς κείμενα που και οικονομικό κόστος δεν έχουν κανένα και τους στρατιωτικούς εξυπηρετούν.Θέματα που έχουν να κάνουν με την σταδιοδρομία τους,με την εξασφάλιση της παραμονής τους στο στράτευμα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα επιθυμούν,ακόμη και για το ασφαλιστικό τους,για να θυμηθούμε για ακόμη μια φορά το …σήριαλ των 1990-92.
Συνεργάτες του,έχουν λάβειι πλήθος προτάσεων για τροπολογίες και ρυθμίσεις οι οποίες θα μπορούσαν να ενταχθούν στο αναμενόμενο να ωηφισθεί στη Βουλή νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ.Δυστυχώς φαίνεται ότι πολλοί απ΄αυτούς επηρεάζονται από κάποιες “ελίτ” του στρατεύματος,οι οποίες επιμένουν να διατηρούν ζωντανές “ρατσιστικές” και “διχαστικές” λογικές.
Λογικές που θέλουν το στράτευμα να διαχωρίζεται σε “πατρίκιους και πληβείους”. Το στράτευμα έχει ιεραρχία που είναι σεβαστή απ΄ όλους.Έχει κανόνες που τηρούνται απαρέγκλιτα .Έχει διαταγές που εκτελούνται χωρίς συζητήσεις και σχόλια.Δεν είναι όμως …κλειστό κλαμπ ,στο οποίο κάποιοι εντός της σάλας αποφασίζουν χωρίς να δίνουν καμία σημασία στο προσωπικό.
Αυτό ο Καμμένος με τόσες επισκέψεις σε μάχιμες μονάδες ενάμιση χρόνο τώρα θα το έχει καταλάβει,θέλουμε να πιστεύουμε.Όπως θα πρέπει να έχει κατανοήσει ότι όσο πιο χαμηλά κατεβαίνει στην ιεραρχία τόσο μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα που πρεπει να επιλυθούν.Ας αρχίσει λοιπόν από κάτω προς τα πάνω τις παρεμβάσεις.

Και ας πει στους γύρω του ότι σ΄ αυτούς που είναι “στα χαμηλά” πρέπει να δώσουν σημασία και λύσεις.Για να ψάξουν στα καλάθια αχρήστων όπου προφανώς έχουν πετάξει τις δεκάδες προτάσεις λύσεων που τους έχουν υποβληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου