Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Fed: Απέτυχαν στα τελευταία stress tests 33 τραπεζών η Deutsche Bank και η Santander.

Οριακή ήταν η επιτυχία στα stress tests της Morgan Stanley, στην οποία η Fed επέβαλε την υποχρέωση να θεραπεύσει τις αδυναμίες στις εσωτερικές της διαδικασίες

«Μετεξεταστέες» έμειναν η γερμανική Deutsche Bank και η ισπανική Banco Santander στις ΗΠΑ στα «τεστ αντοχής» (stress tests) που πραγματοποίησε η Federal Reserve και ανακοίνωσε την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, λόγω «διευρυμένων και ουσιωδών αδυναμιών» στις εσωτερικές τους διαδικασίες κεφαλαιακού προγραμματισμού.

Επισημαίνεται, ότι οι δύο αυτές ευρωπαϊκές τράπεζες - για την ακρίβεια, τα υποκαταστήματά τους στις ΗΠΑ - ήταν οι μοναδικές επί συνόλου 33 τραπεζών για τις οποίες διεξήχθησαν stress tests, οι οποίες απέτυχαν .......σε αυτά.

Πάντως, οριακή ήταν η επιτυχία στα stress tests της Morgan Stanley, στην οποία η Fed επέβαλε την υποχρέωση να θεραπεύσει τις αδυναμίες στις εσωτερικές της διαδικασίες κεφαλαιακού προγραμματισμού και να της επανυποβάλλει το αντίστοιχο σχέδιό της μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2016.

Οι τράπεζες στις ΗΠΑ έχουν υπερδιπλασιάσει τα εποπτικά τους κεφάλαια από την εκδήλωση της χρηματο-οικονομικής κρίσης, προσθέτοντας περισσότερα από 700 δισ. δολάρια μετοχικού κεφαλαίου στα ίδια κεφάλαιά τους από την αρχή του 2009.

Επισημαίνεται, ότι τα τελευταία stress tests της Fed είναι γνωστά ως CCAR και κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικά, επειδή υπολογίζουν τα κεφάλαια που μπορούν να τηρήσουν οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ έναντι μερισμάτων, επαναγορών μετοχών, εξαγορών ή επενδύσεων.

Πηγή www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου