Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Σε καθεστώς προστασίας τελικά o Μαρινόπουλος

Δεκτές οι αιτήσεις του «Μαρινόπουλος ΑΕ» από το Πολυμελές Πρωτοδικείο
Το πράσινο φως άναψε αργά σήμερα το απόγευμα το δικαστήριο για να προστατευτεί η Μαρινόπουλος έως το Σεπτέμβριο οπότε θα εξεταστεί η κύρια αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 - 

Τι λέει η εταιρεία για την απόφαση.

Ειδικότερα, δεκτές έκανε το Πρωτοδικείο Αθηνών τις τέσσερις αιτήσεις της Μαρινόπουλος, και των τριών συγγενών εταιρειών με αυτή, για προστασία από τους πιστωτές μέχρι την εκδίκαση της κύριας αίτησης για την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 η οποία θα γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου. 

Το δικαστήριο αποφάσισε να απαγορεύσει τις κατασχέσεις από τους πιστωτές και παράλληλα να ....
....παγώσει κάθε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του ομίλου, απαγορεύοντας τη διάθεση ακινήτων και εξοπλισμού. 

Της προστασίας εξαιρέθηκαν οι εργαζόμενοι (όπως είχαν ζητήσει) και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τα μισθώνουν στην εταιρεία. Όπως ανέφεραν νωρίτερα τα dikaiologitika.gr το 45% των πιστωτών της εταιρείας Μαρινόπουλος τάσσονται υπέρ του αιτήματός της για υπαγωγή της στο άρθρο 99, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο. 

Στους πιστωτές της αλυσίδας οι οποίοι τάσσονται υπέρ του αιτήματός της είναι το ΙΚΑ, οι τράπεζες και δεκάδες προμηθευτές, ενώ αντίθετα με ότι λεγόταν, το Δημόσιο ζήτησε την απόρριψη των αιτήσεων της Μαρινόπουλος. 

Τι λέει η Μαρινόπουλος σε ανακοίνωσή της 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μαρινόπουλος, η συγκεκριμένη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών είναι σημαντική για τη διασφάλιση της μελλοντικής της λειτουργίας, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη ρύθμιση των οφειλών προς τους προμηθευτές. 

Συγκεκριμένα η εταιρεία αναφέρει: 

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε συνέχεια του αιτήματος που κατατέθηκε από την Μαρινόπουλος ΑΕ την Τρίτη 28 Ιουνίου για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης, η οποία και ενέκρινε το σχετικό αίτημα. 

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Μαρινόπουλος ευχαριστεί τους εργαζομένους της για τη στήριξή τους τόσο κατά τη σημερινή συνεδρίαση αλλά και σε όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα που διανύει η εταιρεία. Παράλληλα, εκφράζει την βαθιά εκτίμησή της προς το σημαντικό ποσοστό του 45% των προμηθευτών της, οι οποίοι δήλωσαν τη συναίνεσή τους για τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. 

Η συγκεκριμένη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών είναι σημαντική για τη διασφάλιση της μελλοντικής μας λειτουργίας, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη ρύθμιση των οφειλών προς τους προμηθευτές. 

Η έγκριση της υπαγωγής της Μαρινόπουλος σε διαδικασία εξυγίανσης δίνει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στην εταιρεία ώστε το επόμενο διάστημα να καταφέρει, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη λύση. 

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους διευκρινίζει τη στάση του στη δίκη Ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα για τη στάση των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στη συζήτηση για τον όμιλο Μαρινόπουλου, εξέδωσε ο πρόεδρος Μιχαήλ Απέσσος. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών στις οποίες διαβιβάστηκαν οι προσφυγές του Ομίλου Μαρινόπουλου, έλαβαν θέση κατά των αιτήσεων. 

Η ανακοίνωση του Μιχαήλ Απέσσου έχει ως εξής: 

"Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για τη στάση του Δημοσίου, όπως διατυπώθηκε στο δικαστήριο, στο ζήτημα της υπαγωγής ή μη των εταιρειών του ομίλου Μαρινόπουλου στις ρυθμίσεις των άρθρων 99 και 103 του Πτωχευτικού Κώδικα, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γίνονται γνωστά τα εξής: οι σχετικές αιτήσεις κοινοποιήθηκαν στην κεντρική υπηρεσία του ΝΣΚ τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 30-6-2016, και διαβιβάστηκαν άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διατυπώσουν άποψη για τη στάση, θετική ή αρνητική, του Δημοσίου επί του αιτήματος των παραπάνω εταιρειών, κατ’ εφαρμογή της υπ’ αριθ. 1068/3-4-2013 εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών.

 Όλες οι υπηρεσίες διατύπωσαν εγγράφως τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, 30-6-2016, και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, 1-7-2016, θέση κατά των αιτήσεων. 

Ως εκ τούτου, η στάση των μελών του ΝΣΚ κατά την συζήτηση των υποθέσεων ήταν απόλυτα σύμφωνη με την άποψη των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει ανακληθεί, καθώς και με τις κείμενες διατάξεις του Οργανισμού Λειτουργίας του ΝΣΚ (ν. 3086/2002)".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου