Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Τα Σχέδια στο ΦΩΣ: «Ευρωπαϊκό Υπερκράτος»(video)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…

Τα σχέδια για μια «στενότερη » ΕΕ κρύβουν την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός «ευρωπαϊκού υπερκράτους», τονίζει σήμερα σε δημοσίευμά της η Daily Mail η οποία είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του Brexit.


Και συνεχίζει η βρετανική εφημερίδα:

«Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ Σταϊνμάγιερ και ο Γάλλος ομόλογός του Ζαν Μαρκ Αρό παρουσίασαν την πρόταση τους για την ολοκλήρωση της ΕΕ η οποία θα βασίζεται σε τρεις βασικούς τομείς: 


Την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, τη μεταναστευτική κρίση και την....
... οικονομική συνεργασία.

Το σχέδιο έχει χαρακτηριστεί ως »τελεσίγραφο» στην Πολωνία, και αξιώνει μεταξύ άλλων από τα κράτη μέλη να μεταβιβάσουν τον έλεγχο των συνόρων, την οικονομική τους διαχείριση και το στρατό τους υπό τον έλεγχο της ΕΕ.

Ο ΥΠΕΞ της Τσεχίας ανάφερε ότι τα τέσσερα ανατολικότερα μέλη της ΕΕ έχουν επιφυλάξεις σχετικά με την προτεινόμενη κοινή πολιτική ασφαλείας.

Τα ανατολικά κράτη της ΕΕ έχουν γίνει πιο… νευρικά σε ότι έχει να κάνει με τα θέματα ασφαλείας από τη στιγμή που η Μόσχα, το 2014, με τις γνωστές τακτικές της προχώρησε στην προσάρτηση της Κριμαίας.

Η Πολωνική δημόσια τηλεόραση TVP περιέγραψε το γαλλο-γερμανικό σχέδιο ως »τελεσίγραφο» που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό »υπερκράτος που κυριαρχείται από τα μεγάλη έθνη». Ο Αρό από την πλευρά του περιέγραψε την πρόταση ως »συνεισφορά» προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν και άλλες προτάσεις στην ίδια κατεύθυνση.

Σύμφωνα εμ τη Daily Express, η εννιασέλιδη έκθεση έχει εξοργίσει τον Πολωνό ΥΠΕΞ, ο οποίος φέρεται να είπε ότι «αυτή δεν είναι μια καλή λύση επειδή η ΕΕ από τη στιγμή που δημιουργήθηκε πολλά έχουν αλλάξει. Το κλίμα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι διαφορετικό. Η Ευρώπη και οι ψηφοφόροι μας δεν θέλουν να δώσουν την Ενωση στα χέρια τεχνοκρατών».

Η Exrpess αναφέρει ακόμη ότι στο εν λόγω έγγραφο σημειώνεται ότι Γαλλία και Γερμανία »θα προσπαθήσουν για μια πολιτική ένωση στην Ευρώπη» καθώς και ότι «καλούν όλους τους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν».

Το έγγραφο αυτό έρχεται μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και το Brexit, το οποίο σόκαρε την Ευρώπη και έκανε πολλά ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη, σε Γαλλία και ανατολική ΕΕ, να ζητήσουν διεξαγωγή αντίστοιχων δημοψηφισμάτων στις χώρες τους, ενέργειες που η Ευρώπη κριτίκαρε ως φεντεραλιστικές.

Σε μια κοινή τους δήλωση χθες οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας ανέφεραν ότι η ΕΕ »πρέπει να αφοσιωθεί στις ανησυχίες που εκφράζουν οι πολίτες της». Στη δήλωσή τους οι τρεις ηγέτες ανάφεραν ότι η ΕΕ είναι μια μεγάλη επιτυχία και ότι το μπλοκ είναι απαραίτητο για την εξασφάλιση της «της οικονομική και κοινωνικής προόδου των λαών μας και την ενίσχυση του ρόλου της Ευρώπης στον κόσμο».

Ωστόσο, η Γερμανίδα καγκελάριος, ο Γάλλος Πρόεδρος και ο Ιταλός Πρωθυπουργός αναγνώρισαν ότι η ΕΕ μπορεί να προχωρήσει μόνο αν υποστηρίζεται από τους ανθρώπους της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου