Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Σόιμπλε: Απείλησε την Πορτογαλία με νέο πρόγραμμα!

Με την επιβολή νέου προγράμματος, αν δεν ακολουθήσει τον δρόμο της δημοσιονομικής λιτότητας, απείλησε την Πορτογαλία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκαλώντας αντίδραση της κυβέρνησης στη Λισαβόνα.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε δημοσίευμά της, με τίτλο:

«Ο Σόιμπλε προκαλεί σύγχυση», ο Γερμανός υπουργός προειδοποίησε χθες από το Βερολίνο την Πορτογαλία να τηρήσει ..
.....τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ. Η χώρα, είπε, κάνει «μεγάλο λάθος», αν δεν τηρήσει όσα υποσχέθηκε, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να ζητήσουν ένα νέο πρόγραμμα και θα τo πάρουν».

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση μετά τη δήλωσή του, ο Σόιμπλε προσπάθησε να μαζέψει την αναφορά του για το πρόγραμμα: «(Οι Πορτογάλοι) δεν το θέλουν και δεν το χρειάζονται, εάν τηρήσουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες». Διαφορετικά, θα έχουν σοβαρές δυσκολίες.

Η κυβέρνηση της Λισαβόνας τόνισε ότι δεν χρειάζεται άλλη οικονομική βοήθεια. «Αναφορικά με τις παρατηρήσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – αν και ο ίδιος τις διόρθωσε αμέσως – το υπουργείο Οικονομικών κάνει σαφές, ότι η Πορτογαλία δεν εξετάζει κανένα νέο πρόγραμμα», ανέφερε το πορτογαλικό υπουργείο Οικονομικών, ενώ σημείωσε τις προσπάθειες της κυβέρνησης της χώρας να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της «έναντι της Ευρώπης, στη Βουλή και έναντι των Πορτογάλων».

Σημειώνεται ότι η αριστερή κυβέρνηση της Πορτογαλίας έχει πάρει μέτρα για την ακύρωση μέτρων λιτότητας των προκατόχων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου