Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Ο Β.Πούτιν δεν «βλέπει» Brexit αλλά πραξικόπημα εναντίον του Βρετανικού λαού: «Να δούμε πως θα εφαρμόσουν τις αρχές της δημοκρατίας»

O πρόεδρος της Ρωσία, Β.Πούτιν, δεν «βλέπει» Brexit. Αντίθετα «βλέπει» ένα πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας και του βρετανικού λαού.
Ο Β.Πούτιν είπε ότι τυχόν Brexit θα έχει μεγάλες και τραυματικές συνέπειες.
«Σκοπεύουμε να παρακολουθούμε προσεκτικά τις συζητήσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, να δούμε μέχρι που θα φτάσουν και ποιες θα είναι οι συνέπειες ενός Brexit για την Ευρώπη και για μας».

«Το τραυματικό αποτέλεσμα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος θα γίνει αισθητό για μεγάλο χρονικό διάστημα» είπε ο Β.Πούτιν στην συνεδρίαση με τους Ρώσους πρέσβεις και....... μόνιμους αντιπροσώπους.
«Ας δούμε πλέον πως οι αρχές της δημοκρατίας εφαρμόζονται εκεί » πρόσθεσε.
«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το Brexit, έχει ταρακουνήσει τις αγορές. Αλλά σκέφτομαι ότι όλα θα αποκατασταθούν μεσοπρόθεσμα».
«Το Brexit είναι το αποτέλεσμα των Βρετανών πολιτών και δεν έχουμε ανακατευτεί στην όλη διαδικασία».
Από την πλευρά της η Μ.Ζαχάροβα είπε ότι το Brexit είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ εσωτερικής και εξωτερικής.
«Η Ρωσία ενδιαφέρεται για μια συνεχόμενη συνεργασία και με τις Βρυξέλλες και με το Λονδίνο. Η συνεργασία είναι προτεραιότητα για εμάς».
Κρατάει μικρό «καλάθι» ο πρόεδρος της Ρωσίας και είναι λογικό.
Θα είναι τεράστια έκπληξη αν τελικά γίνει πράξη το Brexit.
Ο Β.Πούτιν βλέπει «πραξικόπημα» εναντίον της θέλησης του βρετανικού λαού και το θέμα είναι πως θα «σερβιριστεί» αυτό. Με δεύτερο δημοψήφισμα;

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου